Wil je altijd van me houden


10-4-2009

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik heb geen foto’s of film nodig. Het zit nog allemaal in mijn hoofd. 

Het was een mooie dag, de zon scheen uitbundig. Zoals ie dat vandaag ook doet. Aan het eind van de dag was er onweer, alsof ook de lucht moest ontladen van al die spanning die erin dreef. 

Het was een dag waarop voor iedereen het verdriet van het verlies van mijn schoonmoeder nog vers en rauw was. Het was een dag die erom vroeg om het verdriet even aan de kant te schuiven en plaats te maken voor geluk. Het was een dag waarop de ene ouder er was en de andere niet. Het was een dag waarop dat niet helemaal hun keuze was. Hoe anders is dat nu!

Het was goede vrijdag. Het was een dag waarop er een zeldzaam fenomeen zich liet zien, ik in een jurk. En hij in een pak. 

Voor heel veel anderen was het zomaar een dag. 

Voor ons was het onze trouwdag. Een dag die ik zo weer over zou doen. Ook nu weer, ook nu nog. 

We zijn nu tien jaar verder. Tien jaar gevuld met van alles. Tien jaar gevuld met ons. 

Ondanks dat onze kansen nihil waren is onze wens, die hij zo mooi liet uitspreken door onze trouwambtenaar, toch in vervulling is gegaan. Twee kinderen die ons voor altijd binden, ook zonder ring, ook zonder dag. 

Ik voel me altijd een vreemde eend in de bijt, ook hier, ook bij hem. Ik doe niet zoals anderen, ik denk niet zoals anderen en ik voel niet zoals anderen, ook niet zoals hem. Maar dit is wel mijn bijt en dat maakt hij me iedere dag weer duidelijk. Wat er ook gebeurt in de jaren die gaan volgen, van jou blijf ik altijd houden. 

10-4-2009

Het staat in mijn ring gegraveerd. Een ring die ik eigenlijk ietsjes groter moet laten maken maar waar ik nooit de tijd voor vind. Een ring die ik niet nodig heb om te weten dat hij bij mij hoort. Er is er misschien maar één die begrijpt wat ik nu schrijf en dat is meer dan genoeg voor mij. 

10-4-2019

Het is onze dag. Maak er een mooie dag van! 


https://open.spotify.com/track/4sNAv5KAhnfFtT5mdKh5tE?si=jztJIg4OQtuXXHH_8EX5Ng

https://open.spotify.com/track/5L8DnFAkPZUqtwHW2niTA3?si=ptFWAoE8Qo6B6lC98p8_nw

Please follow and like us: