De eerste blog!

De eerste blog! De spanning is om te snijden hoor! 

In zo’n eerste blog hoor je, maar dat  idee bestaat geheel in mijn hoofd, iets over jezelf te vertellen. Waar je van houd of wat je hobby’s zijn, wat je leuk vind. Je stelt jezelf voor, zet jouw visie uiteen. 

Dat doe ik dus niet! Ik heb totaal geen visie en waar ik van hou komt vanzelf wel aan bod. Ik ga je in deze blog niet vertellen wat de beste recepten zijn voor een vetarme kroket, niet van loopschema’s voorzien van een beginnende marathonloper of uitgebreid uitleggen hoe je de wallen onder je ogen wegwerkt.  

Waar moet het dan over gaan? Wat ga ik vertellen? 

Vragen die meteen beantwoord worden als ik een domeinnaam heb bemachtigd. Want alles lijkt namelijk perfect te zijn verlopen. Dat kan haast niet, in ieder geval niet bij mij en vol spanning wacht ik de bevestigingsmail af. Nu kan ik namelijk alleen mijn site bezoeken, zonder dat ik aanpassingen kan doen. Beetje saai zo. Een afbeelding van een plant siert de homepage. Een plant die ik weliswaar mooi vind, maar zelf dus nog geen drie maanden in leven weet te houden. En het is een vetplant, die behoeven weinig verzorging. 

Na wat geklik besluit ik het voor die avond voor gezien te houden. Er zijn veel mails voorbijgekomen maar degene die ik moet hebben zat daar niet tussen. Morgenstond brengt goud in de mond dus ik zet mijn geld in op de volgende ochtend. 

Vol verwachting klopt mijn hart als ik s’morgens de mail open, het lijkt haast sinterklaas. Maar die beste man zit nog in Spanje. Geen mail. Nog maar een keer inloggen op de hostingsite dan. Het mag allemaal niet baten. Verder dan de webpagina met een vetplant en een kop koffie kom ik niet. Het word een teleurstellende blog zo. 

Ik ga maar even de hond uitlaten en mijn hoofd leeg maken. 

Als ik terugkom en mij met tablet en koffie op de bank installeer vol frisse moed, komt de grootste kleine directeur naar beneden. De ochtend kan beginnen! Leg de tablet maar weg. Mijn humeur is inmiddels naar het nulpunt gezakt want ik heb nog steeds geen mail gehad met inlogcodes voor het opmaakprogramma. 

Kijk, nu komt het voordeel van een hoogbegaafde zoon om de hoek kijken. Hij voelt perfect aan dat er wat schort en overlaad me met knuffels. 

Ik moet nog 2 uur wachten voordat ik de helpdesk kan bellen en beide handelingen zijn niet mijn favoriet. Ik heb een schurft aan wachten en van bellen krijg ik het Spaans benauwd. 

Het wachten word opgevuld met een kort ceremonieel zeemansgraf. Maar dan niet op open water maar in de gootsteen. Onze geliefde triops is gaan hemelen. Ik verwacht een tranendal van mijn zoon na zijn enthousiasme toen het ei uitgekomen was maar dat bleef uit. Zijn eerdere enthousiasme had plaatsgemaakt voor enthousiasme voor het uitje van vandaag. Niets kon hem nog klein krijgen vandaag, zelfs een ietwat chagrijnige moeder niet. 

Nou ken ik mijn dochter haast dezelfde gave als haar broer toe want het ochtendrelaas waar we zo zoetjes aan van haar gewend raken, vind in een aangepaste setting plaats. Ze houd zich zowaar in en begint, voor haar doen, gedwee aan haar boterham. Het beleg interesseert haar niet, de stoel is prima, de boterham is in de wortel van 64 stukjes gesneden en de melk is precies op 6,3 graden gekoeld. Ja! Het ontbijt kan beginnen. 

Ik prop snel een boterham naar binnen, die niet gesneden is en giet mijn lauwe koffie erachter aan. Als een Nieuw Zeelandse rugbyer, brul ik wat haka-achtige kreten en pak de telefoon. 

Vol strijdlust en adrenaline, krijg ik een uiterst rustige helpdeskmedewerker aan de lijn. Wachttijd was er ook al niet en volgens mij is zijn koffie op de perfecte temperatuur. Hij is helemaal zen en legt me rustig uit dat het desbetreffende mailtje veelal in de spamfilter beland. En ja hoor, daar staat ie! Tussen alle mails over dubieuze medicijnen en lichaamsdelen vergrotende drugs in allerlei vreemde talen. 

Deze digibeet kan gaan bloggen! Maar daar is pas vanavond tijd voor want we gaan eerst naar het bejaardentehuis, aldus mijn zoon. Maar dat is weer een heel ander verhaal! 

Please follow and like us:

16 Replies to “De eerste blog!”

  1. An attention-grabbing discussion is value comment. I feel that it is best to write extra on this subject, it may not be a taboo topic but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

  2. My husband and i have been quite satisfied Louis could conclude his homework through the entire ideas he got from your own weblog. It’s not at all simplistic to just happen to be giving away information and facts that many other people have been trying to sell. And now we see we have got the writer to give thanks to because of that. Most of the illustrations you’ve made, the simple web site navigation, the friendships you will assist to promote – it is all spectacular, and it’s helping our son and our family imagine that that article is entertaining, which is highly serious. Many thanks for the whole thing!

  3. I simply desired to thank you so much all over again. I am not sure the things I would have made to happen without these information provided by you on such area. It was before an absolute hard issue in my circumstances, nevertheless considering a new skilled fashion you dealt with it took me to jump with delight. I am just grateful for the information and expect you really know what an amazing job that you are accomplishing training the others through the use of your blog post. I am sure you haven’t met any of us.

  4. I am just writing to let you understand what a brilliant experience my friend’s child enjoyed using your blog. She even learned many details, which included what it’s like to have an excellent giving nature to make the others easily gain knowledge of chosen tricky matters. You really surpassed our own expectations. I appreciate you for providing the effective, trustworthy, informative not to mention fun tips on the topic to Jane.

  5. After research a number of of the weblog posts on your website now, and I actually like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site checklist and will probably be checking back soon. Pls try my site as well and let me know what you think.

  6. I have to express some thanks to this writer just for rescuing me from this crisis. After checking through the search engines and coming across ideas that were not powerful, I thought my entire life was gone. Being alive without the presence of approaches to the problems you’ve fixed by way of your main blog post is a serious case, as well as the kind that might have in a wrong way affected my entire career if I had not encountered the blog. Your own personal ability and kindness in maneuvering every item was tremendous. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come across such a stuff like this. It’s possible to at this point look forward to my future. Thanks so much for this high quality and results-oriented guide. I will not think twice to propose your web blog to any individual who would like assistance on this topic.

  7. I enjoy you because of your entire work on this web site. My mother take interest in conducting research and it is obvious why. A number of us learn all relating to the dynamic means you offer reliable ideas on this website and as well as inspire participation from other people on this area and our princess is undoubtedly studying a whole lot. Enjoy the remaining portion of the year. Your doing a very good job.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *